Jak naučit děti uklízet si hračky pomocí her

Uklízení hraček bývá pro děti často náročnou a nepříjemnou povinností. Zkuste jim úklid zjednodušit a zpříjemnit pomocí hraní her. Máme pro vás pár tipů, jak vyzrát na úklid pomocí her.

  1. Zahrajte si na schovávanou - děti milují hraní na schovku. Můžete využít tuto jejich zálibu a hrát hru, při které budou muset hledat a nalézat své hračky, aby je mohly uklidit.

  2. Soutěžte - děti jsou často motivované soutěžením. Pokud mají sourozence, mohou mezi sebou soutěžit, kdo rychleji uklidí své hračky. Pokud nemají sourozence, můžete s nimi soutěžit vy.

  3. Použijte hry na role - děti si rády hrají na různé role. Zkuste je motivovat, aby se stali „panem nebo paní uklízečkou“ a uklízeli hračky jako by to bylo jejich pracovní úkol.

  4. Zahrajte si hru na body - přidělujte dětem body za každou uklizenou hračku (nebo rovnou celý úklid) a po určitém počtu bodů jim darujte malý dárek nebo odměnu.

  5. Spojte uklízení s hrou na domácnost - skoro všechny děti si rády hrají na domácnost. Zkuste jim pomoci uklízet hračky tím, že jim dáte různé úkoly, jako například „ukliď svou panenku do postýlky“ nebo „ukliď své autíčko do garáže“.

  6. Udělejte uklid příjemnější - do krásných košů na hračky se dětem budou hračky uklízet skoro samy!

 

Je důležité, abyste dětem vysvětlili, proč je uklízení důležité a jak jim může pomoci v budoucnosti. Uklízení hraček se tak stane přirozenou součástí jejich denní rutiny a bude pro ně méně náročné.